Ada lebihan buah mangga muda lagi, jadi untuk tu akak buat kerabu bersantan pula.
2 biji mangga
1 jantung pisang (rebus dan hiris halus)
bawang merah dan sedikit belacan ditumbuk besama cili api dan lada hitam . (terlupa pulak akak nak letak masa buat ni nak menaip baru ingat tapi dah selamat dah kerabu tu)
ikan rebus 2 ekor ambil isi tumbuk
1/2 cawan santan pekat campur 1/4 air
garam, gula dan sedikit kerisik.
Semua bahan digaul mesra.
hiasan bawang besar
Assalamualaikum. Lama betul mak su tak updated blog ni. Dah bersawang agaknya. Biarlah permulaan tahun 2019 ni mak su kenangkan 2017 ddi m...
-
Pernah makan tak pulut lemak. Kalau orang kedah panggil pulut lemak la, orang luar tak pasti pulak ye. Pulut lemak boleh dipelbagaikan. Nak...
-
Rawatan pembaikan mata juling bukanlah asing lagi di negara kita sekarang ini, Ini dibuktikan dengan mata anak akak. Sebenarnya pembedahan m...
-
HOMEMADE PIZZA. Buat pizza begitu mudah dengan menggunakan noxxa breadmaker (amway). Sudah lama menggunakan noxxa breadmaker ni tapi har...