Isnin, 19 Ogos 2013
GORENG CEMPEDAK # CUCUR CEMPEDAK
GORENG CEMPEDAK
Buah cempedak (tentulah yang telah dibuang kulitnya.)
Batternya:
Tepung beras (apa-apa cap pun tak kisah)
sedikit tepung jagung Portionnya jika 250g tepung beras 2 sudu besar tepung jagung
Air kapu secukupnya. Tak perlu banyak nanti pahit.
Garam dan sedikit kunyit bagi jadi tepung tu oren.
Assalamualaikum. Lama betul mak su tak updated blog ni. Dah bersawang agaknya. Biarlah permulaan tahun 2019 ni mak su kenangkan 2017 ddi m...

-
Pernah makan tak pulut lemak. Kalau orang kedah panggil pulut lemak la, orang luar tak pasti pulak ye. Pulut lemak boleh dipelbagaikan. Nak...
-
Rawatan pembaikan mata juling bukanlah asing lagi di negara kita sekarang ini, Ini dibuktikan dengan mata anak akak. Sebenarnya pembedahan m...
-
Just for sharing. Mak su dah open kepada siapa yang berminat dalam masakan. Nak belajar untuk suka-suka atau boleh juga nak belaj...