Pelbagai panggilan kuih ini. Tapi akak panggil kuih bakar je, Bahan yang digunakan pun tak banyak pun. Santan, Tepung gandum, gula dan santan. Daun pandan jangan lupa tau sebabnya ialah pewangi bagi kuih ini. Bila bakar nak letak bijan pun tak pe tak nak pun tak pe. Rasa memang lemak berkrim. Menternak kolestrol.... Hahahah.
Assalamualaikum. Lama betul mak su tak updated blog ni. Dah bersawang agaknya. Biarlah permulaan tahun 2019 ni mak su kenangkan 2017 ddi m...

-
Pernah makan tak pulut lemak. Kalau orang kedah panggil pulut lemak la, orang luar tak pasti pulak ye. Pulut lemak boleh dipelbagaikan. Nak...
-
Rawatan pembaikan mata juling bukanlah asing lagi di negara kita sekarang ini, Ini dibuktikan dengan mata anak akak. Sebenarnya pembedahan m...
-
Just for sharing. Mak su dah open kepada siapa yang berminat dalam masakan. Nak belajar untuk suka-suka atau boleh juga nak belaj...