Selasa, 18 September 2012

KEK PISANG ISTIMEWA

Kalau ada pisang lebih dan ingin mencuba resepi ini dialu-alukan. Resepi ini akak dapat daripada seorang teman yang telah mengkomersilkan kek ini, Begitu gembira akak melihat sahabat akak ini yang gigih berusaha dan akhirnya cita-citanya tercapai untuk membuka kedai kek.

Akak juga berminat dan berdoa agar tercapai hasrat itu..

150g pisang emas yang dilecek
200 g tepung gandum
150g gula kastor
3 biji telur
120g minyak
1 sudu besar ovalett
1 sudu kecil soda bicarbonat
1 sudu kecil baking powder
1/2 sudu teh esen pisang
coklat rice


***Semua bahan dimasukkan dalan mixer  dan pukul sehingga kembang. Masukkan coklat rice dan bakar.
Selamat memcuba.

Assalamualaikum. Lama betul mak su tak updated blog ni. Dah bersawang agaknya. Biarlah permulaan tahun 2019 ni mak su kenangkan 2017 ddi m...