Kalau ada pisang lebih dan ingin mencuba resepi ini dialu-alukan. Resepi ini akak dapat daripada seorang teman yang telah mengkomersilkan kek ini, Begitu gembira akak melihat sahabat akak ini yang gigih berusaha dan akhirnya cita-citanya tercapai untuk membuka kedai kek.
Akak juga berminat dan berdoa agar tercapai hasrat itu..
150g pisang emas yang dilecek
200 g tepung gandum
150g gula kastor
3 biji telur
120g minyak
1 sudu besar ovalett
1 sudu kecil soda bicarbonat
1 sudu kecil baking powder
1/2 sudu teh esen pisang
coklat rice
***Semua bahan dimasukkan dalan mixer dan pukul sehingga kembang. Masukkan coklat rice dan bakar.
Selamat memcuba.
Assalamualaikum. Lama betul mak su tak updated blog ni. Dah bersawang agaknya. Biarlah permulaan tahun 2019 ni mak su kenangkan 2017 ddi m...
-
Pernah makan tak pulut lemak. Kalau orang kedah panggil pulut lemak la, orang luar tak pasti pulak ye. Pulut lemak boleh dipelbagaikan. Nak...
-
Rawatan pembaikan mata juling bukanlah asing lagi di negara kita sekarang ini, Ini dibuktikan dengan mata anak akak. Sebenarnya pembedahan m...
-
HOMEMADE PIZZA. Buat pizza begitu mudah dengan menggunakan noxxa breadmaker (amway). Sudah lama menggunakan noxxa breadmaker ni tapi har...