Bahan:
1 ikat pucuk paku
20 sen tauge
(masak air panas celup kan sayur2 ini) Toskan.
Hiris pucuk paku nipis-nipis dan ketepikan.
Tumbuk 3 biji cili api . bawang merah 3 ulas. 1/2 in halia. secubit belacan. Lada hitam dalam 10 biji. Tumbuk halus.
mayang bawang besar 1 ulas. Isi ikan 1 ekor yang telah direbus/bakar.
Masukkan sayur2 dalam bekas. Masukkan bahan tumbuk dan gaul dengan rm1 santan. Kerisik 1 sudu besar. tambah garam dan sedikit garam. Dah boleh meratah.
Resepi ini telah diadaptasi daripada bahan2 yang mudah diperolehi.
Assalamualaikum. Lama betul mak su tak updated blog ni. Dah bersawang agaknya. Biarlah permulaan tahun 2019 ni mak su kenangkan 2017 ddi m...
-
Pernah makan tak pulut lemak. Kalau orang kedah panggil pulut lemak la, orang luar tak pasti pulak ye. Pulut lemak boleh dipelbagaikan. Nak...
-
Rawatan pembaikan mata juling bukanlah asing lagi di negara kita sekarang ini, Ini dibuktikan dengan mata anak akak. Sebenarnya pembedahan m...
-
HOMEMADE PIZZA. Buat pizza begitu mudah dengan menggunakan noxxa breadmaker (amway). Sudah lama menggunakan noxxa breadmaker ni tapi har...