Rabu, 8 Disember 2010

RESEPI KERABU PUCUK PAKU

Bahan:
1 ikat pucuk paku
20 sen tauge
(masak air panas celup kan sayur2 ini) Toskan.
Hiris pucuk paku nipis-nipis dan ketepikan.

Tumbuk 3 biji cili api . bawang merah 3 ulas. 1/2 in halia. secubit belacan. Lada hitam dalam 10 biji. Tumbuk halus.
mayang bawang besar 1 ulas. Isi ikan 1 ekor yang telah direbus/bakar.

Masukkan sayur2 dalam bekas. Masukkan bahan tumbuk dan gaul dengan rm1 santan. Kerisik 1 sudu besar. tambah garam dan sedikit garam. Dah boleh meratah.

Resepi ini telah diadaptasi daripada bahan2 yang mudah diperolehi.

Assalamualaikum. Lama betul mak su tak updated blog ni. Dah bersawang agaknya. Biarlah permulaan tahun 2019 ni mak su kenangkan 2017 ddi m...